Home / Projecten / Troostberen

Troostberen

Kiwanis Club Dordrecht heeft een mooie bijdrage geleverd aan troost en geruststelling voor kinderen uit Dordrecht en omgeving, die met de ambulance mee moeten.

Zieke of gewonde kinderen krijgen van de ambulancemedewerkers al jarenlang een ‘Troostbeer’, om hen gerust te stellen en een beetje afleiding te geven. Meestal is dat effect direct merkbaar, waardoor de kinderen makkelijker te behandelen zijn en de traumatische ervaring wordt verzacht.

Deze knuffels zijn volgens een speciaal concept ontwikkeld en worden geleverd door de Stichting Good Bears. De Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid kan de beren echter niet bekostigen uit het gewone zorgbudget en zoekt hiervoor bijna continu sponsors. Op een recente sponsoroproep hebben wij als Kiwanis Dordrecht gereageerd en in totaal 168 beren geschonken.

Tijdens een informele bijeenkomst in de ambulancepost in Dordrecht kwamen diverse sponsors samen om hun beren symbolisch te overhandigen. Kiwanis-president Harjan Dekkers en president-elect Jacob Klink waren erbij. Directeur Hans Janssen van de Ambulancedienst liet weten dat de dienst totaal overrompeld was door de grote respons. De verpleegkundigen en chauffeurs zijn ontzettend blij dat ze met de nu geschonken hoeveelheid beren waarschijnlijk drie jaar lang vooruit kunnen!

Onderstaand de linkjes naar een video- en een audiofragment van RTV Rijnmond en een videofragment van RTV Dordrecht.

http://www.rijnmond.nl/nieuws/16-04-2015/duizend-troostberen-voor-ambulancedienst-zhz

http://www.rtvdordrecht.nl/troostberen-wachten-op-slachtoffers/nieuws/item?205675

Top